Studio galleri Presenterar | Leif Månsson | Bronsgjutningar

Leif Månsson har arbetat med sina bronsgjutningar i femton år. Produktionen består mestadels av kraftfulla och tunga skålar och fat i sandgjuten patinerad brons. Formen tas först fram i trä, därefter tas den till gjuteriet där den gjuts i sand. Gjutningen sker vid 1200 grader, efter svalning kapas och slipas godset till sin slutgiltiga form. Processen avslutas med syrepatinering och en vaxförsegling.

 

Utställningar
Konstalmanackan 2000
Wadköpingsrummet Nora konsthall Respons Örebro Galleri KHVC Konstvecka Färingö Örebro Universitet Konsthall Kapitän Örebro Galleri Smycka Kumla Örebro Konsthall Länsmuseet Örebro Konsthantverkarna Örebro Krapperups Konsthall Höganäs Stadra sommarscen


Uppdrag/Representerad
Örebro Läns Landsting
Nora Stad
Örebro Universitet
Akademiska Sjukhuset Uppsala

Write a comment

Comments: 0