Studio tapetserare


Hantverk & klassiskdesign

omklädd av studio carina grefmar hans j wegner ap-45
Hans J Wegner AP-stolen mod.45. Omklädd och renoverad av Studio Carina Grefmar
Studio erbjuder tapetserararbeten av högsta kvalitet. Med speciell inriktning på de moderna möbelklassikerna. Studio utför omklädsel, rekonditionering och restaurering.

 

Omklädnadsarbeten i alla material, läder, tyg, fårskinn, sadelgjord etc. Rekonditionering av läder. Restaurering av flätad rotting. Sömmnads-arbeten m.m. För dina antika möbler utför vi även arbeten i traditionella bevarande-tekniker. Studio arbetar också med special projekt som prototyptillverkning och hela inredningar. Enklare trärenovering och ytbehandling utförs på plats i studion, mer omfattande träarbeten och ytbehandling sker hos vår kompetenta möbelrenoverare. Tveka inte att kontakta oss för frågor eller råd.
Pompom-Pouf design Lisa Hilland för Svenskt tenn AB. Prototyp av Studio Carina Grefmar
Pompom-Pouf design Lisa Hilland för Svenskt tenn AB. Prototyp tillverkad hos Studio Carina Grefmar

Studio erbjuder också ett stort urval av möbeltyger, möbelläder och andra tapetserarmaterial. I vårat stora urval av tygprover hittar du de flesta moderna favoriterna och ett utval av klassiska tyger, från Skandinaviska och Europeiska tyghus. Möbelläder och fårskinn av högsta kvalitet från Svenska och Danska leverantörer. Tapetserarmaterial såsom sadelgjord, resår, kantband m.m. Samt ett urval av produkter för möbel och lädervård. Kontakta oss gärna för frågor och råd eller för att beställa. Många av produkterna kan också lätt beställas direkt i studio e-butik.


Studio Carina Grefmar utför arbeten för både privataklienter och företagskunder, bland våra återkommande kunder och sammarbets-partners finns möbeltillverkare, innrednings & möbelsnickare, restauranger och flera av Sveriges främsta design & antikhandlare.


Studio hjälper dig gärna att annordna transport. Vi sammarbetar med Schenker logistik, Bussgods och flera andra transportörer.  Kontakta oss gärna för mer information eller läs mer på transport sidan.


Thu

19

Apr

2012

Farmors nya kläder

Fåtölj-mod.-Farmor-Carl Malmsten-O.H Sjögren-Tranås.-omklädd-ulltyg-fanny aronsen
Carl Malmsten Fåtölj + fotpall 'Farmor' Design 1956. Tillverkas av O.H Sjögren.

Carl's Farmor hade med tiden blivit en ganska trist tant, och en komplett makeover var på sin plats. Figuren var det inget fel på, alla former satt fortfarande precis där dom skulle, men kläderna var minst sagt gammaldags. Bort med det gamla trista, underkjol och allt, och på med nya fräscha textilier. I det här fallet valdes snygga 'Balder' ,i en lite vågad lila nyans, ur fantastiska Fanny Aronson's kollektion för Kvadrat | Sanden. Snittet är modernt men propert, och passar perfekt för en kurvig dam som Farmor. Och vips så förvandlades den så trista tanten, till en chic dam i sina bästa år.

 

Från en möbeltapetserares synvinkel är möbelmästaren Carl Malmsten's stoppmöbler en dröm att jobba med, kvaliteten är hög, materialvalet är oklanderligt, och möblerna är designade för att kunna renoveras och uppdateras, gång på gång. Har du också en Farmor, vår fru, Oskar, Lata greven, Rund rygg, Häggbom, Samsas,Jätte-Padda eller någon annan av Malmstens många modeller, som behöver en makeover. Eller behöver du hjälp att skaffa en, vi hjälper dig gärna med att både hitta och klä om Malmsten möbler. Kontakta oss gärna för ett prisförslag.

 

 

0 Comments